0 st: 0 Kr 0
inkl. frakt Totalt
0 Kr
Till Kassan
0 varor
 

MacuShield kosttillskott

MacuShield började som en enda produkt, MacuShield Original, som är ett kosttillskott som härrör från blomkålsblomman (Tagetes Erecta) som kombinerar de tre makulärkarotenoiderna: Meso-Zeaxanthin, Lutein och Zeaxanthin.

Vi får dessa tre näringsämnen uteslutande från vår kost, Lutein och Zeaxanthin kommer från mörkgröna bladgrönsaker och färgglada frukter, och Meso-Zeaxanthin kommer från vissa typer av fisk och skaldjur.

Sedan starten har produktutbudet ökat, men alla handlar fortfarande om denna kärnformel.

Viktiga ord och definitioner

Karotenoider - Karotenoider är naturligt förekommande växtpigment som finns i naturen. Över 700 karotenoider har hittills identifierats, vilket inkluderar ögonkarotenoiderna lutein, zeaxantin och meso-zeaxantin.

Lutein - En naturlig karotenoid med dietursprung, som ackumuleras vid makula på baksidan av ögat. Lutein finns oftast i mörkgröna bladgrönsaker som spenat, kål eller ärter.

Makula - Det är den centrala och känsligaste delen av näthinnan. Karotenoiderna, zeaxanthin och meso-zeaxanthin kan hittas vid makula.

Makulärt pigment - De dietära karotenoiderna lutein, zeaxanthin och meso-zeaxanthin ackumuleras vid makula där de kollektivt kallas makulärt pigment.

Meso-Zeaxanthin - Meso-Zeaxanthin är den mest centrala karotenoid som finns i makulans epicenter. Meso-zeaxanthin förekommer naturligt i den mänskliga livsmedelskedjan, hittad i flera arter av fisk hittills.

Oxidativ stress - Oxidativ stress hänför sig till skador genom reaktiva, instabila molekyler. Dessa molekyler, som inkluderar fria radikaler, produceras naturligt i kroppen genom syre metabolism.

Näthinnan - Näthinnan är det ljuskänsliga skiktet av vävnad på baksidan av det inre ögat. Det verkar som filmen i en kamera; Bilder kommer genom ögonens lins och är fokuserade på näthinnan. Näthinnan omvandlar sedan dessa bilder till elektriska signaler och skickar dem via optisk nerv till hjärnan.

Zeaxanthin - En naturlig karotenoid helt av diet ursprung, som ackumuleras vid makula på baksidan av ögat. Zeaxanthin finns vanligtvis i färgglada frukter och grönsaker som paprika och sockermajs.

Köp MacuShield hos Se Optik

MacuShield
MacuShield
MacuShield
575 Kr
575 Kr
MacuShield Gold
MacuShield
MacuShield Gold
295 Kr
295 Kr